ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
QualityEducation
SustainableCities

Lekker spelen, ravotten en leren van de natuur. Deze uitgangspunten komen samen op het nieuwe, groene schoolplein van CBS De Hoeksteen in Heerenveen. Het oude, grijze plein heeft plaatsgemaakt voor een groen schoolplein dat aansluit bij de speelbehoeftes van de kinderen, voorzien van natuurlijke speelelementen, zoals een tipi van wilgenteken en beschutte plekjes om verstoppertje te spelen. Het groene schoolplein is een fantastische speel- en leerplek geworden, waar kinderen hun grenzen kunnen verleggen, uitgedaagd worden, zintuigen gestimuleerd worden en met hun fantasie en creativiteit de wereld kunnen ontdekken.

Zo is er op het schoolplein een educatietuin met buitenlokaal aangelegd, waar kinderen onder andere leren waar eten vandaan komt en hoe  planten groeien. Daarnaast is er ruimte gecreëerd om te voetballen met een pannaveldje en is het schoolplein een stuk groener gemaakt. De realisatie bleek een mooie samenwerking tussen leerlingen, ouders, grootouders, leerkrachten en bedrijven welke allemaal hun steentje hebben bijgedragen.

Galerij van dit artikel

Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
groen schoolplein
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
Groen schoolplein CBS De Hoeksteen
groen schoolplein