ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

In het Drentse Norg is dit tuinparadijs te vinden. Deze tuin is gerenoveerd en gemaakt voor echte tuinliefhebbers. Een speelse tuin met veel circulaire elementen en met oog voor de biodiversiteit. De grote vijver is de blikvanger van de tuin, waar onder andere vissen en kikkers in te vinden zijn. De vlonder rondom de vijver is gemaakt van grenen planken. Om de vijver nog extra kracht te geven, zijn de hergebruikte tegels van het naastgelegen terras in een speciaal patroon gelegd, wat zorgt voor een bijzonder effect. De bijzondere buitenhaard van cortenstaal maakt dit terras af.

De beplanting heeft het gehele jaar kleur en in de winter zijn er prachtige silhouetten zichtbaar. Veel beplanting uit de oude tuin is behouden en aangevuld met geurende en kleurende beplanting. Het is een paradijs voor veel vlinders, hommels en bijen. Een tuin met een ongedwongen sfeer waar mens en dier in kunnen genieten.

Galerij van dit artikel