“Waarom hovenier zo’n mooi beroep is? Ik hou ervan om mooie dingen te maken en met mijn handen te werken. Elke tuin is anders en daar kan ik goed mijn creativiteit in kwijt. Ik zie elke tuin als mijn eigen, waardoor het er op z’n allerbest uit moet zien”, aldus Simon.

Simon rondde de opleiding onderwijsassistent af, maar daar was weinig werk in te vinden. Ondertussen heeft hij ook nog twee jaar HBO Pedagogiek gestudeerd, daar kwam hij er achter dat met de neus in de boeken zitten niets voor hem is. “Ik ben een echte doener”. Uiteindelijk is hij terecht gekomen in de horeca en sporthalbeheer, waar hij 6 jaar als sporthalbeheerder heeft gewerkt “Een ontzettend leuke baan, maar dit zag ik mijzelf niet mijn hele leven doen. Tijdens de coronacrisis werd het werk er ook niet leuker op en dat motiveerde mij niet. Een goede vriend vertelde over zijn werk als hovenier en dat leek mij wel wat. Zijn positieve verhalen gaf bij mij de doorslag om voor het groenvak te kiezen. Hij werkt bij Snoek Puur Groen en heeft intern een balletje opgegooid of er mogelijkheden zijn m een carrièreswitch te maken en zo is het balletje gaan rollen.”

Inmiddels heeft Simon zijn functie als sporthalbeheerder verruilt voor het groen. In zijn eerste weken bij Snoek Puur Groen was het gelijk hard werken. Er werd heftige sneeuwval voorspeld en het was alle hands aan dek. “Ook gladheidsbestrijding hoort bij de diensten van Snoek. Ik werd ingezet voor het handmatig strooien. Een echte belevenis om mee te draaien in de gladheidsbestrijding. Er heerst een goede sfeer en iedereen staat voor elkaar klaar. Nu de gladheid voorbij is, werken we aan de aanleg van mooie particuliere tuinen en ben ik zelfs af en toe in Callantsoog te vinden voor de aanleg van een recreatiepark. Veel variatie dus.”

Wil jij ook een carrièreswitch maken? Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Baukje Rekker, P&O medewerker.