ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Deze bijzondere relaxtuin waant je even aan de kust in Zuid-Frankrijk. De bijzondere, hoekige vormgeving wordt verzacht door zachte materialen. Het geeft de kleine kavel diepte en een warme, vriendelijke uitstraling. Je zou bijna vergeten dat de tuin zich in Nederland bevindt.

De beplanting is geïnspireerd op de Mediterraanse omgeving, zoals olijfwilg en verschillende geurige kruiden waaronder rozemarijn, salie, munt. Hierdoor is niet alleen de uitstraling Mediterraans, maar de geur ook. Daarnaast is er gekozen voor siergrassen die zwieren in de wind. Deze grassen verzachten het hoekige design dat is gebruikt om diepte te creëren.

Er is plek om lekker te tafelen of te loungen onder de ruime overkapping in deze moderne high-end tuin. Omdat de tuin een lage ligging heeft zijn er grindranden in geplaatst. Hierdoor wordt het water opgevangen en gelijk onder de grond vervoerd. Snoek werkte met duurzame materialen zoals gebakken klinkers die oneindig lang meegaan, keramische tegels en cortenstaal wat makkelijk opnieuw gebruikt kan worden.

Reactie van de klant

“Onze tuin is echt zo anders dan dat het was. Hiervoor hadden we veel gras en weinig bloemen in de tuin staan. Nu is het een mooie gezellige tuin waar we het hele jaar door gebruik van maken. Er is van tevoren een plan gemaakt op basis van wat onze ideeën over de tuin waren. Daarnaast zijn er vooraf foto’s gemaakt in en rondom de tuin. Deze zijn gebruikt om het huidige ontwerp passend te maken met het interieur. Daardoor is onze tuin echt een verlenging geworden van het huis. Het contact was erg goed. De tuin is binnen 6 weken verbouwd, dat is allemaal heel vlot gegaan. De verwachtingen zijn overtroffen. We gaan elk jaar op vakantie naar Zuid-Frankrijk en die Franse mentaliteit van lekker eten, drinken, de geuren en kleuren komen terug in de tuin. Wat mij aanspreekt in de tuin is dat het heel groen is, de openheid en de ruimte die gecreëerd is.”

Galerij van dit artikel