ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

De voormalige tuin bij dit woonhuis was niet meer passend bij de huidige leefstijl van de bewoners. Veel was verzakt en de vijver behoorlijk dicht gegroeid. Tijd dus voor een tuinrenovatie.

Er is een geheel nieuw ontwerp gemaakt, waarbij de wensen voor veel groen, een fijne plek om te zitten en een strakke vormgeving passend bij het woonhuis. Bij de aanleg zijn de klinkers van het terras bewaard en hergebruikt, ook enkele bomen en diverse struiken zijn bewaard gebleven. Het voormalige terras bevond zich voor het raam van de woonkamer. Geen mooie plek, want de tuinstoelen belemmerden het uitzicht op de tuin. Het terras is daarom verplaatst naar het midden van de tuin.

Wat verder opvalt in deze tuin is de strakke vormgeving en de subtiele hoogte verschillen. Zo is het terras, zwevend gemaakt het hoogte verschil met het maaiveld is 8 cm. De plantenbakken zijn iets verhoogd en van cortenstalen gemaakt, wat zorgt voor een warme uitstraling. De aangelegde borders zijn divers en kleurrijk en vormen een opvallend contrast met de strakke vormgeving. De eigen klinkers zijn omgekeerd hergebruikt en combineren fraai met de duurzame donkere Schellevis betontegels. De oude schuur is vervangen door een nieuwe antraciet gebeitste berging. Kortom er is een heerlijke nieuwe buitenruimte  gemaakt.

Galerij van dit artikel