In het stedelijk gebied van Emmen heeft deze klant een tuinparadijsje laten maken door Snoek. Een stadstuin, met een wens om aandacht te besteden aan privacy, door de aansluiting op een pleintje. Omdat het om een relatief kleine tuin gaat, is er ook gewerkt met groenschermen met kant en klare beplanting. Hierdoor ontstaat er gelijk al een groenbeleving. Omdat er weinig wind tussen de huizen komt, is het in de zomerperiode erg warm. Door het vele groen, blijft het in deze tuin toch een paar graden koeler.

Er is een pergolaconstructie aangelegd, gemaakt van kastanjehouten palen in combinatie met steigerbuis. Deze worden begroeid met klimplanten en een blauwe regen. Ook het schuurtje begint inmiddels te begroeien met klimplanten. De siergrassen die in de tuin te vinden zijn, zorgen ervoor dat de strakke vormgeving iets verzwakt wordt. De spanning is te vinden in het terras met niveauverschil, gemaakt van oud Hollandse tegels. Het mooie van deze tuin is dat je met zo’n klein oppervlak toch een hele mooie inrichting kunt vervullen.

Reactie van de klant

"Voor ons nieuwbouwhuis in Emmen wilden we een mooie stadstuin realiseren. We waren in de veronderstelling dat Snoek Puur Groen alleen de grotere projecten deed, maar ook voor onze kleine stadstuin konden ze iets betekenen. Het ontwerp voor de tuin klopte met onze wensen en de kijk van Snoek Puur Groen op onze tuin sprak ons heel erg aan. We zijn erg tevreden met de diensten van Snoek Puur Groen. We genieten erg van onze stadstuin en we maken er veel gebruik van."

Galerij van dit artikel