ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

In Noord Sleen is deze moderne landschapstuin te vinden, die een onlosmakende verbinding heeft met zowel de woonboerderij als het naastgelegen monumentale bosje. Deze tuin is een kleurrijke parel geworden, waar de bewoners heerlijk van genieten.

Het ontwerp
Dit woonhuis in boerderijstijl is onder architectuur gebouwd. Het voormalig terrein was bouwterrein, welke vervolgens gesaneerd is en omgetoverd tot woonhuis. Omdat het perceel grenst aan een monumentaal bosje en ook kenmerkend is voor de omgeving, is dit onderdeel meegenomen in het totaalontwerp.

In het ontwerp zijn strakke lijnen meegenomen, die ook terug te vinden zijn in de architectuur van het woonhuis en de inrichting van het huis. Hiermee wordt er een verbinding gemaakt tussen binnen en buiten. Vanuit het woonhuis is er een betonnen vloer gemaakt, die doorloopt naar een strak vormgegeven vijver. Om de vijver zijn organische vormen omheen gesloten, wat zorgt voor verbinding met de vijver en de rest van de tuin. Rondom de vijver is een wolk aan beplanting te vinden, gemaakt van siergrassen en blauwe bloemen. In de vijver zijn veel waterplanten te vinden, waar af en toe ook kikkers en salamanders in te vinden zijn. De tuinombouw is een groot gazon met golvende lijnen en veel bloeiende heesters en vaste planten.

Een grote siertuin met hortensias, jasmijn en seringe. De houten balken die terug zijn te vinden in het woonhuis, zijn ook te zien in de tuin rondom de vijver. Dit eikenhout is afkomstig uit het monumentale bosje vanuit benodigde rooierij. Deze tuin is inmiddels volgroeid tot een volwassen tuin, die elk jaar weer een ander verrassend beeld geeft.

Reactie van de klant

“Mijn vader was een zakelijke klant van Snoek Puur Groen. Op basis van die goede ervaringen, hebben we een particulier tuinontwerp laten maken. Hierna hebben we besloten om de tuin door Snoek Puur Groen te laten aanleggen. Vanaf het eerste moment is de samenwerking goed bevallen. Als het enigszins mooi weer is maken we al vroeg in het voorjaar gebruik van de tuin en ook in het late najaar kunnen we er fijn beschut zitten. Ik zou Snoek Puur Groen aan iedereen aanbevelen. We zijn zeer tevreden en het complete plaatje heeft ons erg veel rust gegeven.”

Galerij van dit artikel