ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

Ruim 10 jaar geleden renoveerde Snoek Puur Groen deze villatuin. De tuin was destijds overwoekerd en voldeed niet meer. Met oog voor de architectuur van de villa heeft deze tuin een geweldige metamorfose gekregen. Inmiddels is de tuin volwassen geworden en is nog even mooi. Tijdens de renovatie is er goed gekeken naar hergebruik: Zo is het meeste straatwerk teruggeplaatst in de nieuwe tuin. Wat opvalt is het strakke patroon van het straatwerk. De tegels zijn omgekeerd hergebruikt, waardoor er een mooie betonlook is ontstaan. Deze vormgeving is door de gehele tuin zichtbaar en maakt hiermee de verbinding met de villa, waardoor ze één zijn geworden.

De tuin is ingedeeld in meerdere ruimtes, zo wordt de tuin spannender. De tuin is niet in een keer te overzien. Vanuit elk perspectief is er iets verrassends te ontdekken. De eyecatcher van de tuin is het bijzondere waterelement. Deze is custom made gemaakt van hergebruikte tegels, waar een uitsparing in is gemaakt. Het water kabbelt rustig over de tegels vanuit de gaten die in de tegels zijn gemaakt. Bij nacht is dit bijzondere element goed te zien door de tuinverlichting.

De tuin bevat een gezellig terras, waar je heerlijk kunt vertoeven. De bewoners houden van kleurrijk meubilair, wat daarom ook op dit terras is te vinden. Dit zorgt voor een extra moderne touch. De beplanting rondom het terras en in de gehele tuin is kleurrijk, wat goed is voor het stimuleren van de biodiversiteit. De augurkboom springt gelijk in het ook, door zijn augurkvormige vruchten. Deze boom is bestaand gebleven vanuit de oude tuin. Hier is een kers en een christusdoor aan toegevoegd om iets meer hoogte in het groen te creëren. Dit zorgt er mede voor dat er ook voldoende privacy in de tuin is. De bolvormige buxussen, die bestaand zijn gebleven vanuit de vorige tuin, maken de tuin iets losser. Het is een prachtige tuin met een optimale tuinbeleving.

Galerij van dit artikel

Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin
Renovatie villatuin