ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Een fijne tuin met romantische tinten, gemaakt voor echte tuinliefhebbers. In 2000 is er een begin gemaakt met de renovatie van deze tuin en gaandeweg is er steeds meer aangepast. Inmiddels is de tuin volwassen en kan er in elk seizoen volop genoten worden.

Vormtechnisch is dit een interessante tuin vanwege de vakvorming. Klinkers vanuit de oude tuin zijn hergebruikt en samen met oud Hollandse tegels in een strak patroon gelegd. Het patroon vindt aansluiting op de verschillende borders met elk één soort beplanting. Zo is er een vak met siergrassen en een vak met lavendel te vinden. Dit geeft de romantische tuin een moderne touch.

Aan het einde van de tuin is een extra terras gemaakt, welke omzoomd wordt door buxussen die al sinds de jaren ’80 in deze tuin te vinden zijn. De tuin heeft veel contrast en is kleurrijk, wat goed is voor het stimuleren van de biodiversiteit. In de tuin is een opvallende sierkers (cipressa) te vinden wat zorgt voor Portugese sferen, waar de bewoners zo van houden. Ook in de voortuin zijn dezelfde kubusvormen te vinden, waardoor de voor- en achtertuin met elkaar verbonden zijn. De entree is gemaakt met een halfronde border, begroeid met kleurrijke bloemen.

Ondanks dat deze tuin midden in de stad is, biedt de tuin veel privacy. Er komt echter geen schutting aan de tuin te pas. De volledige omheining is met beukenhagen opgelost, wat zorgt voor een overweldigend groen gevoel. De tuin wordt is helemaal af met een op maat gemaakt modern zitelement, gemaakt van metaal. Het is puur genieten in deze groene stadstuin.

Reactie van de klant

"Ik ben al heel erg lang klant van Snoek Puur Groen. Het onderhoud laat ik ook over aan Snoek Puur Groen. Ze zorgen voor strakke lijnen en elementen in de tuin. Ik maak veel gebruik van de tuin en ik vind het ook leuk om zelf bezig te zijn in de tuin als hobby. De tuin gaat al heel erg lang mee en dit komt mede door het goede onderhoud van Snoek Puur Groen. De verstandhouding is altijd goed geweest en ik zou iedereen aanbevelen om met Snoek Puur Groen samen te werken."

Galerij van dit artikel

Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen
Romantische tuin in Emmen