In Emmen is deze villatuin met groene beleving te vinden. De bewoners hebben de wens uitgesproken hier nog graag lang te blijven wonen en dat daarom de tuin aan renovatie toe is. Snoek Puur Groen heeft voor deze tuin een ontwerp gemaakt, waarbij rekening is gehouden met de wens om een goede aansluiting met het woonhuis te maken en om een Friese touch in de tuin aan te brengen.

Het mooie aan deze tuin is dat een groot deel van de beplanting gehandhaafd kon worden door een snoeiprogramma op te zetten. Hiermee is de conditie van de beplanting verbeterd en zorgt het voor een fijne beleving. De vormgeving van de tuin is modern en strak. Dit is onder andere terug te vinden in de verharding, waarbij gebruik is gemaakt van betontegels in combinatie met betonklinkers die in rechtverband zijn gelegd. Het terras is zwevend gelegd. In het terras is een uitsnede gemaakt, die verbinding maakt met de vijver, welke dwars door het terras loopt. Er is een tegelpad over deze vijver gelegd, waardoor je op het tweede terras komt. Aan de andere kant mond de vijver uit op de een border met knotwilgen en siergrassen. De vijver zit vol met waterplanten, wat veel kikkers aantrekt. Middenin de vijver is een custom made waterlement gemaakt, welke verwijst naar Friesland.

In het ontwerp zijn vierkante hardhouten bakken gemaakt, die precies passen in de vorm van het straatwerk en het lijnenspel in deze tuin. De bakken zijn mobiel gemaakt, zodat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden. De weelderige beplanting van kattenstaart, lavendel en wilgen zorgt voor een spannend contrast. Mede door de omheining komen de architectonische vormen weer terug in de tuin. Of je nu binnen of buiten staat, er valt altijd iets bijzonders te ontdekken in deze tuin.

Reactie van de klant

“Via vrienden waar een tuin door Snoek Puur Groen is aangelegd, zijn we bij Snoek Puur Groen terechtgekomen. We vonden die tuin erg mooi. Er volgde een gesprek en de klik was er meteen! Het resultaat is geweldig en de beleving die we wilden hebben is mooi overgebracht in het ontwerp en de realisatie van de tuin. De werkzaamheden zijn in 2008 uitgevoerd en tot op heden wordt de tuin door Snoek Puur Groen onderhouden. Ik beveel Snoek Puur Groen regelmatig bij mijn netwerk aan. Ik maak veel gebruik van de tuin als vrijetijdsplaats en ben erg blij en tevreden.”

Galerij van dit artikel

Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch
Villatuin Emmen met Friese touch