ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Stel: je ontwaakt van de opkomende zon die op je tentdoek schijnt. Vervolgens val je aan het einde van de dag in slaap met het rustgevende geluid van tsjirpende krekels op de achtergrond. Het kan allemaal bij Buitenplaats Gerner! Snoek Puur Groen toverde het campingterrein van het vakantiepark om tot een luxe tentenpark met een groen tintje. 

Bosrijke omgeving
Buitenplaats Gerner is gebouwd op een voormalig landgoed. Hierdoor is de rand van het terrein bezaaid met oude bomen. Snoek Puur Groen snoeide deze bestaande bosrand, zodat er tenten in geplaatst konden worden. Normaliter stonden de slaapplaatsen naast elkaar, gescheiden door laurierhagen. Deze zijn vervangen door eiken, beuken en naaldbomen. Deze boomsoorten bieden onderdak aan veel insecten en vogels, wat de biodiversiteit stimuleert. De kriebelbeestjes kunnen zich ook nog nestelen in de bloemenmengsels aan de rand van het luxe tentenpark én in het insectenhotel. Deze heeft de vorm van een tent.

Dichtbij de natuur
Jonge campinggasten gebruiken de gesnoeide bomen uit de bestaande bosrand als stapstammen. Daarnaast is er van het circulaire hout een afkapping gemaakt, waaronder bijenkasten staan. Het pad dat naar deze bijenkasten leidt, is geproduceerd van HanseGrand. Deze verharding bestaat uit natuurlijke materialen, zoals kiezels of zand. Hierdoor worden lucht, water en temperatuur makkelijker opgenomen, vastgehouden en doorgegeven. Dit bevordert de klimaatadaptie. Kastanjehouten palen verlichten de verharding van HanseGrand. Deze houtsoort wordt geproduceerd in Europa, waardoor het niet kilometerslang verscheept hoeft te worden voordat het in je tuin belandt. Veel duurzamer dus!

Naast het voormalige campingterrein van Buitenplaats Gerner pakte Snoek Puur Groen ook het recreatiepark van Qurios Callantsoog aan. Bewonder hier het resultaat.

Galerij van dit artikel

gerner tent
tent gerner
tent gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
insectenhotel
bijenhotel
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
tentenpark
gerner tent
tent gerner
tent gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
insectenhotel
bijenhotel
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
Luxe tentenpark Buitenplaats Gerner
tentenpark