Jelle Geertsma is tweedejaars student van de AD voltijdopleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Hij volgde tien weken lang een stage bij Snoek Puur Groen. In dit artikel geeft de stagiair een terugblik op zijn stagetijd.

Jezelf ontwikkelen
De AD voltijdopleiding Tuin- en Landschapsinrichting is een tweejarige hbo-studie op hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. In het tweede jaar van de opleiding krijgen studenten de kans om tien weken stage te lopen en zich verder te ontwikkelen op het gebied van ontwerp, techniek en beheer. Jelle koos voor de richting techniek. Hij houdt zich binnen deze richting vooral bezig met het vertalen van een ruimtelijk naar een technisch ontwerp en het opstellen van calculaties.

Goed gevoel
Jelle heeft voor de richting techniek gekozen, omdat hij hierin zijn interesses in de praktijk en uitvoering kan blijven uiten. “Vervolgens nam ik contact op met Snoek Puur Groen, omdat ik voor een schoolproject tijdens het mbo eerder in aanraking ben geweest met deze organisatie en er een goed gevoel bij had. Het positieve stagekennismakingsgesprek was doorslaggevend in mijn keuze om een stage te volgen bij Snoek Puur Groen”, vertelt de stagiair.

Leerdoelen behalen
Jelle werd gekoppeld aan onze projectleider Hielke Bakker. “Tijdens het sollicitatiegesprek stelde ik mijn leerdoelen voor aan Hielke. Hij had er meteen al ideeën bij. Dat vond ik erg fijn, omdat ik het gevoel kreeg dat ik mijn leerdoelen kon behalen die belangrijk zijn om de stage af te ronden. In de eerste stageweek maakten we een planning om ervoor te zorgen dat ik realistisch en gericht met mijn competenties aan de slag zou gaan en mijn leerdoelen behaalde.”

Uitdagend bestek
Jelle wilde zichzelf graag ontwikkelen op het gebied van calculeren, tekenen en bestekken, omdat hierin zijn interesse ligt. “In de eerste drie weken hield ik mij bezig met calculeren. Dit begon met het opstellen van kleinere calculaties, maar mondde uit in het calculeren van een uitdagend bestek. Factoren zoals het verkeer speelden hierin een belangrijke rol. Verder tekende ik drie weken lang en tot slot werkte ik mee aan het opstellen van bestekken.”

Onderdeel van het bedrijf
Jelle vond calculeren het meest leerzame. “Het hele overleg met diverse collega’s heeft ervoor gezorgd dat ik op een rap tempo de organisatie goed leerde kennen”, meent de tweedejaars student. Een bijkomend voordeel van calculeren vind Jelle dat hij zich onderdeel voelde van het bedrijf, omdat hij calculaties af mocht leveren aan de uitvoerder: “Het maken van zo’n calculatie is niet alleen leerzaam voor mijzelf, maar ook bruikbaar voor Snoek Puur Groen”, legt de stagiair uit. “Ik vind het mooi dat ik mijzelf hier mag ontwikkelen.”

Opgenomen in groep
Volgens Jelle steekt Snoek Puur Groen veel tijd in studenten die graag willen leren. “Als je zélf initiatief toont, krijg je de kans om te leren en te begrijpen hoe het allemaal  in zijn werk gaat.” Daarnaast voelt Jelle zich helemaal opgenomen in de groep. In het begin en aan het eind van zijn stage mocht hij zelfs met de uitvoerder mee naar projecten in Limburg en Zuid-Holland. “Het waren erg leerzame dagen waarbij je ziet hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

Informele, professionele sfeer
Kortom: Jelle kan de stage aanraden aan alle studenten van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. “Er heerst een informele, maar professionele sfeer op de werkvloer. Tussen het  werken door was er genoeg ruimte voor een grapje. Ik kon het met iedereen goed vinden voor mijn gevoel.” Ben je net zoals Jelle op zoek naar een uitdagende, leerzame stage waarbij je je volledig thuis voelt? Het is mogelijk om Jelle op te volgen na zijn stagetijd! Kijk bij de stagevacatures of stuur een open sollicitatie.