De Levende Tuin

Een levende tuin is een tuin met levende, natuurlijke materialen en veel variatie in plantensoorten. Dus geen grijze stenen vlakte, maar een tuin met hoge diversiteit waarin mensen, dieren en insecten zich welkom voelen.

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Rondom je eigen huis wordt het fijner en gezonder voor jezelf, kinderen en dieren. Levende tuinen verhogen het welzijn van mensen, dieren en planten. Want groen geeft inspiratie, plezier en ontspanning. Groen is goed voor je gezondheid. Groen helpt ons tegen wateroverlast en zuivert de lucht. Groen verhoogt de kwaliteit van ons leven en verbetert het milieu. Je kunt er zelfs van eten! En niet alleen wij, ook vogels, vlinders en egels vinden voedsel in het groen. Snoek Puur Groen is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van levende tuinen. Er is heel veel mogelijk met een levende tuin, hoe groot of klein uw tuin ook is. Passend bij elke tuinstijl.

 

Neem contact met ons op

Voordelen van een levende tuin

Groen leidt tot 10% energie winst

Adequaat aangelegde beplanting leidt tot wel 10% energiewinst in de aangrenzende woningen, zelfs als deze optimaal zijn geïsoleerd.


Bomen verwijderen onze fijnstof

Een boom van 20-25 jaar oud verwijdert per jaar gemiddeld 100 gram fijnstof (de uitstoot van een personenauto over 1800 km) uit de lucht.

Dakgroen verlaagt de energielasten

Dakgroen vermindert de energielasten van koeling met 75% en van verwarming met 23%. Daardoor neemt ook de uitstoot van CO2 af.


Goed groen dempt temperatuurstijging

De temperatuur in de stad is door de oprukkende verstening tot 10 graden hoger dan op het platteland. Groen verdampt water en koelt daardoor de lucht.

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u een offerte, tips of advies?
Vul hier uw gegevens in en wij nemen snel contact met u op.