Tiny Forests: Natuurlijke Oases in Stedelijke Omgevingen

Snoek Puur Groen omarmt het fenomeen van Tiny Forests en biedt expertise in het creëren en onderhouden van deze mini-bossen die steeds meer plekken in Nederland verrijken.

Natuur Dichtbij, Biodiversiteit Versterken

Tiny Forests, ter grootte van een tennisbaan, brengen natuur dichter bij mensen en stimuleren biodiversiteit in stedelijke gebieden. Deze mini-bossen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook tal van voordelen voor het milieu en de lokale gemeenschap.

Expertise in Miyawaki-bosbouw

Snoek Puur Groen heeft ervaring in het ontwerpen en aanleggen van Tiny Forests volgens de principes van het Miyawaki-bosbouwsysteem, wat zorgt voor een snelle groei en een hoge biodiversiteit. Door gebruik te maken van inheemse boom- en plantensoorten creëren we robuuste ecosystemen die bestand zijn tegen klimaatverandering en aantrekkelijk zijn voor lokale fauna.

Volledige Service van Ontwerp tot Onderhoud

Onze aanpak omvat het volledige proces, inclusief locatie selectie, ontwerp, aanleg en onderhoud van het Tiny Forest. We betrekken ook graag de lokale gemeenschap bij het project, bijvoorbeeld door vrijwilligers te betrekken bij het planten en onderhouden van het bos.

Meer dan Groen: Een Levendig Ecosysteem

Een Tiny Forest van Snoek Puur Groen is meer dan alleen een stukje groen in de stad. Het is een levendig ecosysteem dat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving, meer biodiversiteit en een groter gevoel van verbondenheid met de natuur.

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor een Tiny Forest in uw omgeving te bespreken en samen te werken aan een groenere toekomst.

Snoek Puur Groen heeft bij scholen inmiddels een aantal Tiny Forest aangelegd. Bijvoorbeeld hier