ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
Partnerships
ResponsibleConsumption
SustainableCities

Achter het hoge duin van dit rustieke kustplaatsje ligt vakantiepark Roompot Callantsoog. Centraal gelegen tussen de brede zandstranden, het gezellige dorpscentrum en idyllische bollenvelden. Genieten van een inspirerende natuurbeleving, midden in het duinlandschap. Het uitgangspunt voor dit recreatiepark: een fijne belevingswereld creëren, passend in het huidige landschap.

Bij de ontwikkeling is goed nagedacht over hoe de ziel van Callantsoog voor gasten zo tastbaar mogelijk gemaakt kan worden. De ziel van Callantsoog heeft men gevangen in drie thema’s, waaraan ook een eigen storycottage werd geweid; Kleurrijk Holland, Natte Voeten en Hollandse Kost.

Kleurrijk Holland
Door de frisse kleuren van de cottages waan je je midden in een bollenveld. In het voorjaar is de omgeving hier op zijn mooist maar men zorgt ervoor dat dit Qurios park het hele jaar door een kleurrijk plaatje is. De tuin van Tulip Mania staat vol met biologische bollen die zich in de lente ontpopt tot een fluwelen deken die de aarde bedekt. Maar de inrichting van de lodges zijn al net zo kleurrijk. De lente vieren kan hier het hele jaar door.

Natte Voeten
Leven onder zeeniveau. Hoe gewoon is dat eigenlijk? De gasten worden bij Roompot Callantsoog meegenomen in het verhaal van het ontstaan van dit gezellige kustdorp. Want Callantsoog werd eeuwen geleden tot drie maal toe geteisterd door een stormvloed. De badmeesterstoel, de waterpartijen, ruw gras en schelpenpaden refereren naar dit thema. Op het park liggen twee natuurlijke waterpartijen en enkele huisjes liggen direct aan het water. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien en op de veranda kun je tot ’s avonds laat heerlijk buiten zitten.

Hollandse Kost
Zilt water maakt vruchtbare grond. Iets dat de bewoners van de Kop al snel door hadden. Door het inpolderen van het land, werd letterlijk ruimte gecreëerd voor de landbouw. Dit thema is onder andere terug te vinden in de glazen kassen op het park, waar je je heerlijk in terug kunt trekken of een vergadering in kunt beleggen. Daarnaast is het thema terug te vinden in de wilde bloemenvelden en de eetbare tuinen.

Pure winst is de circulaire aanleg: zo weinig mogelijk afval en met zoveel mogelijk hergebruik. Mede hierdoor heeft het park een Green Key keurmerk gekregen, wat staat voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche met aandacht voor natuur, milieu en maatschappij.

Meer informatie over duurzame vakantieparken van Snoek Puur Groen

 

Galerij van dit artikel

duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
duurzame recreatieparken Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog
Roompot Callantsoog