ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

De opdrachtgever van deze tuin is een echte dierenliefhebber en wilde een gezellige, diervriendelijke buitenruimte. Dit bereikten we onder andere door veel bloeiende beplanting te plaatsen en een veilige schuilplek voor vogels te creëren.

Gezellige, diervriendelijke buitenruimte
In de vernieuwde tuin van de opdrachtgever plantten we verschillende bomen en struiken zoals meidoorns. Deze struiksoort heeft dorens. Hierdoor krijgen de katten van de opdrachtgever minder snel de kans om vogels te pakken die in de struiken leven. Daarnaast zijn er in de buitenruimte eetbare planten aangebracht waarvan zowel de opdrachtgever als de vogels van kunnen genieten.

Het is ook mogelijk om eetbare kruiden aan je tuin toe te voegen, net zoals we bij de restauranttuin van Wannee hebben gedaan!

Groene beleving en gevoel van ruimte
Naast katten heeft de opdrachtgever een aantal kippen. Het kippenhok is aan het zicht onttrokken door het in te kleden met groen. Het ingeklede groen grenst aan de serre, waardoor de opdrachtgever het hele jaar door een fijne beleving heeft van binnen naar buiten. Om naast groen ook een gevoel van ruimte te ervaren, is er een grasveld aangebracht die ruimtelijk zicht op het water geeft. Het grasveld heeft organische vormen die een speels effect aan de tuin geven. De organische vormen zorgen daarnaast voor eenheid in de tuin, omdat ze overal in de buitenruimte terugkomen.

Optimaal comfort
De organische vormen komen onder andere terug in de terrassen: we creëerden een terras naast de serre waar de opdrachtgever met een groepje vrienden of familie kan eten. Daarnaast is er onder de kastanjehouten pergola een terras te vinden waar de opdrachtgever in de schaduw op een loungebank kan zitten. Deze schaduw wordt gecreëerd door de klimplanten die om de pergola groeien. De met klimplanten begroeide pergola onttrekt daarnaast het zicht op de garage van de buren.

Loungen aan het water
Aan de rand van de tuin zorgen blokheggen en knotwilgen voor privacy. Ook is er aan de rand van de tuin een terras aan het water te vinden. Vanuit de woning van de opdrachtgever is het terras aan het water niet te zien door de grondkering die we aan het ontwerp toevoegden. Deze houdt de grond tegen om het hoogteverschil te overbruggen.

Reactie van de klant

“De website ziet er goed uit en het allereerste klantencontact was heel prettig. Dat schepte vertrouwen. Daarna kwam één van de verkopers van Snoek Puur Groen langs voor een gesprek. We hadden het gevoel dat hij alle tijd voor ons had en goed luisterde naar wat we wel en juist niet wilden. Dit werd vertaald in een mooi tuinontwerp. Bovendien werden we echt betrokken bij de kundige aanleg van het tuinontwerp: als we vragen hadden, kregen we gelijk uitleg.”

Galerij van dit artikel

Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
perenboom
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
braam
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
perenboom
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
Gezellige diervriendelijke buitenruimte
braam
Gezellige diervriendelijke buitenruimte