ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Snoek Puur Groen voorzag Vogellanden Centrum voor Revalidatie in Zwolle van een groendak. Tijdens het project plaatsten we een verzameling van planten op een bestaande daklaag. Dit vermindert de kans op lekkage, zorgt voor een schonere lucht en stimuleert de biodiversiteit.

Uitgelicht: Tien feiten over groene daken

Bestand tegen verschillende weersomstandigheden
Het groene dak legden we aan met een substraat; een vijf centimeter dikke lavalaag waarin voedingsstoffen voor planten zitten. Daarbovenop plaatsen we een sedummixmat van Sempergreen. Dit is een kokosvezelmat waarop dertien verschillende soorten sedum groeit. Op het groene dak van Vogellanden Centrum voor Revalidatie in Zwolle zijn zes tot acht soorten sedum terug te vinden. Het vetachtige plantje sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden. Dit maakt het groene dak klimaatadaptief.

Duurzaam, klimaatadaptief en biodivers
We maakten een aluminium profiel en plaatsten deze rondom de sedummixmat.  Daaromheen brachten we grind aan. Daarnaast gebruikten we een Nophadrain Drainagesysteem om het groene dak aan te leggen. Dit duurzame product is gemaakt van gerecycled plastic en voert het water op het groene dak af. Daarnaast beschermt de Nophadrain Drainagesysteem het groene dak. Vanuit de hal van Vogellanden Centrum voor Revalidatiecentrum is het groene dak goed te zien. Dit geeft een rustig beeld voor de cliënten. Ook is het groene dak een welkome toevoeging voor bijen en vlinders: zij drinken de nectar van het sedum. Dit verhoogt de biodiversiteit.

 

Galerij van dit artikel

Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak
Groendak