ClimatAction
LofeOnLand
SustainableCities

De bestaande tuin van deze particuliere opdrachtgever uit Drachten bestond voorheen uit een stuk gazon, terras en verharding langs de gevel. Inmiddels is de buitenruimte na een tuinrenovatie uitgebloeid tot een levendige, groene tuin.

Groene uitstraling
Loop onder de klimconstructie door en waan je in de groene tuin van deze particuliere opdrachtgever. De klimconstructie is gemaakt van duurzame stijgerbuizen, waar blauwe regen omheen groeit. Deze uitbundig bloeiende, lange bloemtrossen vol paarse bloemetjes geven de tuin een groene uitstraling, waardoor de omgeving minder storend aanwezig is. De klimconstructie grenst aan de muur van de woning.

Bloeiende bloemenborder
Voor het pad aansluitend aan de woning en het terras zijn de bestaande klinkers omgekeerd hergebruikt. Tegenover het terras is een tuinliving gerealiseerd die hoger ligt dan het maaiveld. Dit geeft een prachtig visueel effect. Onder de tuinliving kunnen de bewoners genieten van een bloeiende bloemenborder. Hierin groeit beplanting die zorgt voor voldoende vlinders, bijen en hommels in de tuin. Vooral kattenstaart is aantrekkelijk voor bijen: deze plant produceert nectar waar met name de wilde bij dol op is.

Mooie eenheid
De tuinliving en het terras zijn met elkaar verbonden door middel van een pad dat bestaat uit duurzame Schellevis-betontegels. Tussen de tegels bloeit koperknoopje: een bodembedekkende plant die als alternatief dient voor gras. Daarnaast versterkt de begroeiing het gevoel dat jij je in een groene wereld waant en zorgt de verbinding tussen beide zitgedeeltes voor een mooie eenheid in de tuin.

 

Reactie van de klant

“Wij bezochten de woon- en tuinbeurs in Leeuwarden. Daar was Snoek Puur Groen ook aanwezig. We raakten in gesprek met tuin- en landschapsontwerper Gienus Reurink. Na het evenement kwam hij bij ons thuis om de mogelijkheden voor een tuinrenovatie te bespreken. Hij luisterde goed naar onze wensen en behoeftes en was makkelijk in de omgang. Ook dacht hij mee over kostenbesparende opties: Gienus hergebruikte materiaal uit onze bestaande buitenruimte om de tuinrenovatie minder duur te maken. We zijn in principe heel tevreden hoe het eindresultaat is geworden. Ook over het team aanleg zijn we positief. Ze werkten goed en netjes.”

Galerij van dit artikel

tuin drachten
drachten
groene tuin
tuin met lounge
tuin drachten
drachten
groene tuin
tuin met lounge