ClimatAction
LofeOnLand
SustainableCities

Deze kleine stadstuin hebben we volledig opnieuw aangelegd. Omdat de tuin moeilijk bereikbaar was, hebben we al het materiaal met een telescoopkraan over het dak getransporteerd. Dat was een hele logistieke uitdaging. In deze groene leeftuin is een fraai hoogteverschil te zien: het terras aansluitend aan het woonhuis ligt dertig centimeter hoger. Het oorspronkelijke terras hebben we iets vergroot, wat een ruimtelijke beleving geeft.

Harmonieus geheel
We zien een groene tuin met fraaie borders en een stuk gazon. De tuin is vooral gemaakt om in te (be)leven. Er zijn verschillende plekken om te zitten en te genieten van de zichtlijnen in de tuin. De overkapping was al bestaand. Door eenheid te creëren in het straatwerk (tegels), zijn alle onderdelen met elkaar verbonden en is er rust ontstaan in de tuin.

Werken in de buitenlucht
Een opvallend element is de constructie gemaakt van steigerbuizen en kastanjepalen. Hierin kunnen de verschillende klimplanten hun weg zoeken. Tevens geeft het tafelblad ruimte om buiten te werken. Het tafelblad is overigens gemaakt van steenschotten.

Biodiverse beplanting
Je zou deze tuin een echte groene leeftuin kunnen noemen die perfect aansluit op het woonhuis en het interieur. De biodiversiteit in deze tuin is sterk toegenomen: zo hebben we de wilde marjolein (Origanum vulgare) en de grote kattenstaart (Lythrum salicaria) aangeplant. Op het terras staat een meerstammige duivelswandelstok (Aralia Eleta). De bloeiwijze van deze boom geurt heerlijk en trekt veel hommels en bijen aan.

Uitgelicht: moderne leeftuin, Klijndijk

Reactie van de klant

"De samenwerking met Snoek Puur Groen is goed verlopen. Mijn wensen zie je volledig terug in de tuin. Het grote terras is mijn favoriete onderdeel. Daar zit ik vaak even op de eerste traptrede met een kopje koffie na een drukke werkdag. Ook kan ik heerlijk met een groep vrienden aan de grote tafel dineren. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat."

Galerij van dit artikel

Groene leeftuin
Zitplekken
Verhoogd terras
Straatwerk
Steenschot
Klimconstructie
Steigerbuizen en kastanjepalen
Tuinliving
Groene leeftuin
Zitplekken
Verhoogd terras
Straatwerk
Steenschot
Klimconstructie
Steigerbuizen en kastanjepalen
Tuinliving